Senaste inläggen

Av Sofia Thoresdotter - 5 april 2007 08:34

en fantastisk morgon i høkarängen! Jag gick där i skogen och kænde mej vacker och hunden var vårlycklig.

ANNONS
Av Sofia Thoresdotter - 4 april 2007 09:30

Om en liten stund ska jag och hund bli fotade för computer world. Dom skriver en artikel om synskadade som navigerar på stockholms gator med hjälp av gps. Det är bara på försöksstadiet ännu, men det är kul. Särskilt är det en funktion som är mycket användbar, man kan fråga systemet var man är och så får man veta det på 10 meter när.Ni som har läst här förut vet att jag har försökt få den här sidan, bloggagratis alltså, att göra alla sina funktioner tillgängliga för alla sina bloggare. Som det är just nu kan jag, som är blind och använder ett skärmläsningsprogram inte använda mej av funktionen att kommentera på andras bloggar. Dom som fixar med den här sidan har inte haft nån lust att ordna det fastän det går och deras argument har varit att dom jobbar idiellt. Nu har jag, alldeles idiellt, hittat en lösning åt dom och denhar jag givit dom alldeles gratis. Det ska bli kul att se om dom orkar göra något nu...Jag är rätt trött på folk som säjer att dom jättegärna vill vara tillgängliga för alla, men som inte vill lägga ner nåt jobb på det.Nu ska jag inte gnälla mer utan gå ut i solen och vara linslus. Min hund, däremot, brukar se jätteledsen ut på kort...

ANNONS

fra

Av Sofia Thoresdotter - 12 mars 2007 18:32

jag tänkte, om man ser till att prata om något som fra kan tänkas intressera sej för, då kan man ju i alla fall vara säker på att det är någon som lyssnar på en

Av Sofia Thoresdotter - 6 mars 2007 11:35

vad man kan tappa sugen va... I går ägnade jag hela dagen åt att ligga under en filt och titta på gamla avsnitt av playa del sol och äta chokladJamen hur kan dom bara ge en tjänst som handlar om punktskrift tillen människa som inte ens är punktskriftsläsare, är det bara för att hon är seende? Och det ska vara synskaddes riksförbund, jamen, hur kan dom???Egentligen borde jag inte göra något i dag heller, för just nu har jag otur med alllt och då brukar det vara bäst att vänta tills det går över.

Av Sofia Thoresdotter - 5 mars 2007 11:48

När jag blir stor, då ska jag bara vara med i sammanhang och bland människor där jag känner mej respekterad och inte som nu armbåga mej in där jag tycker att jag borde höra hemma. Egentligen kan domju skylla sej själva om dom inte inser mitt värde. Jag är så himla trött på alla motmänniskor som bara kan tänka på ett sätt och som bara ser problem i stället för möjligheter. dom har hittills fått alldeles för stor makt i mitt liv.

Av Sofia Thoresdotter - 22 februari 2007 13:47

Man köper en grej. Man kommer hem, grejen funkar inte. Man lämnar tillbaks den till butiken. dom testar den i flera veckor. Man går tillbaks och hämtar den, dom säjer att det var ju inget fel på den här. Man går hem, samma fel finns kvar...Vad gör man? Ja, jag vet inte, men irriterande är det i alla fall.

Av Sofia Thoresdotter - 22 februari 2007 13:39

Jag, som har en ledarhund, vet ju att det går att lära hundar saker. Därför blir jag så förvånad när jag läser hunddagboken här på bloggagratis och när jag möter hundägare ute. Det är inte elakt att lära sina hundar att inte dra eller att inte äta småstenar. det är mycket elakare att inte lära dom. Hundar fattar inte sånna subtilasaker som att om du drar så här mycket i mej, så går vi hem. Hundar fattar mycket bättre om man säjer till dom precis när dom gör fel. Och man behöver inte vara arg eller rycka i sin hund, dom flesta hundar fattar om man säjer nej. Det är elakt att låta sin hund dra i en, det är minst lika obehagligt för den som för en själv. dom flesta hundar tycker om beröm. Det är det bästa sättet att lära dom saker.Nu tänker säkert ni att det är ju lätt för henne att säja, som har en superhund som nån annan dessutom har utbildat och det kan det ju ligga nånting i. Men våra ledarhundar är inga underverk, dom har bara fått lära sej saker. det betyder att jag, för det mesta, kan prata med min hund i stället för att rycka i henne och det skulle nästan alla andra hundägare också kunna, men först måste man ju lära sin hund vad man vill att den ska kunna. Den kan inte saker av sej själv och jag tror att den blir gladare då.Det här betyder ju inte att man är sträng och elak och att ens hund aldrig får busa. Det betyder bara att man är tydlig så att ens hund slipper vara osäker och slipper göra fel utan att förstå varför husse och matte är irriterade.

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se